Utställningar

Välkommen till våra utställningar – här flaggar vi för pågående utställningar, aviserar kommande utställningar och presenterar tidigare utställningar ur arkiven. Flera av de tidigare utställningarna kan vi uppleva på nytt, digitalt i 360°.

Klicka på bilderna för att komma till respektive utställning.

Daisy Kronprinsessan Margareta

Kronprinsessan Margareta var en dynamisk och folkkär prinsessa som kom att förändra bilden av kungahuset ända in i våra dagar. Hundra år har passerat sedan vår nuvarande kungs farmor hastigt gick bort. Vem var hon, denna för sin tid så moderna men för många okända medlem av kungafamiljen?

Besök utställningen
Märta Måås-Fjetterström

Det blev publiksuccé när verken av Märta Måås-Fjetterström – Sveriges främsta textilkonstnär – ställdes ut i Rikssalen på Kungliga slottet. Här kan vi återuppleva utställningen med filmer, artiklar, bilder och inte minst: en virtuell tur i den tidigare utställningen!

Upptäck mer
1976–2015 Kungliga brudklänningar

Den populära utställningen Kungliga brudklänningar presenterade brudklänningar under fyra decennier, burna av fem kungliga brudar. Här kan vi återuppleva stämningen med bilder och filmer ur arkiven.

Upptäck mer

I tiden – Kungliga klockor under 400 år invigdes av Kungen den 22 januari 2016 på Kungliga slottet. Över 50 kungliga ur presenterades – flera av dem för första gången – från 1500-talet fram till våra dagar.

Upptäck mer