Teckningskonsten – föredrag 25 april

– Det finns en tilltalande enkelhet i teckning eftersom man inte behöver mer än papper och penna för att åtstadkomma något. I kvällens föredrag lyfter Jockum Nordström den samtida teckningskonsten. I samband med föredraget är teckningsutställningen Den tänkande handen öppen. 

FÖREDRAG

Onsdag den 25 april kl. 18.00, Kungliga slottet 
Jockum Nordström, målare, tecknare och illustratör
Ledamot i Kungl Akademien för de fria konsterna
Prins Eugen medaljör

Utan lykta ingen syn
bara mun och ögonbryn

Om teckningskonsten

Jockum Nordström är målare, tecknare och illustratör. Han arbetar främst på papper i blyerts och collage med vilket han skapar noggrant utformade och fantasifulla berättelser. Jockum gästar programserien med ett föredrag där han lyfter fram den samtida teckningskonsten.

Under våren 2018 sitter Jockum med i juryn för stipendietävlingen Den tänkande handen som visas i Gustav III:s antikmuseum på Kungliga slottet. Antikmuseum håller öppet för den som vill se teckningsutställningen i anslutning till föredraget.

Biljetter

» Köp biljettlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vad kommer föredraget att handla om?
– Det handlar om teckningskonsten och saker som har inspirerat mig genom åren. Det kan vara målare och tecknare från olika epoker som varit viktiga för mig under olika tider samt hur mitt eget arbete förhåller sig till dem.

– Det finns en tilltalande enkelhet i teckning eftersom man inte behöver mer än papper och penna för att åtstadkomma något.

Konstakademiledamot Jockum Nordström är målare, tecknare och illustratör. Han har medverkat som illustratör i Dagens Nyheter, skrivit och illustrerat barnböcker och haft separatutställningar i bland annat Stockholm, London och New York.

Program 2018

Upptäck årets program av föredrag, temakvällar, kvällsvisningar och mycket mer.
» Biljettsida för samtliga programpunkter

X
Västra valvet, Yttre borggården, entré till föredrag och temakvällar

Hitta till Kungliga slottet